Graafmachine huren

Graafmachine verhuur

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor het huren van een graafmachine? Bij ons kunt u terecht voor korte- en lange termijn huur van hoogwaardige graafmachines van verschillende groottes en met diverse capaciteiten. In ons uitgebreide machinepark beschikken wij over diverse graafmachines, waaronder mobiele graafmachines, rupskranen en long reach kranen. Ook voor het huren van compacte gravers, zoals minigravers en midigravers bent u bij ons aan het juiste adres. Aanvullend verhuren wij ook graafmachines met GPS, LMB en overdrukcabine. Zo is er voor ieder project de gewenste graafmachine.

Bekijk het aanbod Direct contact opnemen

Onze Graafmachines

Betrouwbare partner voor graafmachine verhuur

Met meer dan 50 jaar ervaring zijn wij dé specialist voor graafmachine verhuur door heel Nederland. Onze graafmachines worden regelmatig onderhouden en gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze in topconditie zijn en betrouwbaar presteren op uw bouw- of infrastructuurproject. Bovendien bieden wij flexibele huuropties, zodat u onze graafmachines voor korte of lange termijn kunt huren, afhankelijk van uw specifieke behoeften. Naast de verhuur van graafmachines verzorgen wij ook het transport van de machines. Benieuwd naar alle mogelijkheden of direct een graafmachine huren? Neem contact met ons op voor meer informatie over het huren van een graafmachine.

Contact opnemen
minigraver huren
graafmachineverhuur-rupskraan-mobiele-kraan-huren

Graafmachine huren met machinist

Wilt u een graafmachine huren met machinist? Al onze machinisten hebben ruime ervaring en hebben allemaal hun eigen deskundigheid. Hierdoor hebben voor elke type project de expertise van onze machinisten. Daarnaast zijn al onze machinisten in bezit van een VCA certificaat en ondergaan zij ieder jaar de bodemsaneringskeuring. Verder zijn de meeste machinisten in bezit van het TCVT-certificaat, waardoor zij materialen mogen hijsen boven de 10 ton en materialen met petrochemische doeleinden. Hierdoor blijven de machinisten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen voor het veilig kunnen bedienen van een graafmachine.

Bekijk onze modellen

Graafmachine huren zonder machinist

Naast de verhuur van graafmachines met machinisten, is het ook mogelijk om een graafmachine te huren zonder machinist. Al een aantal jaren worden onze graafmachines ook verhuurt zonder bediening om aan de toenemende vraag van losse machines te kunnen voldoen. Onze graafmachines en andere machines worden jaarlijks gekeurd en zijn hierdoor veilig in gebruik. Daarnaast beschikken we over deskundige monteurs die snel op locatie de graafmachine kunnen repareren, waardoor de klant de werkzaamheden weer snel kan hervatten.

Bekijk onze modellen
Graafmachine zonder bediening

Graafmachine met LMB

De graafmachines zijn standaard voorzien van een overdrukcabine, vonkenvanger en tevens uitgerust met een Last Moment Beveiliging (LMB). Het LMB (Last Moment Beveiliging) is speciaal ontwikkeld voor graafmachines en wordt gebruikt om overbelasting tegen te gaan. Het LMB systeem wordt door de machinist bediend via een touchscreen, die in het dashboard van de graafmachine aanwezig is. Hierop kan de actuele last en toegestane vlucht worden uitgelezen. Verder kan de machinist verschillende hijsprogramma’s selecteren om de machine zo efficiënt mogelijk te bedienen.

Lees meer over LMB

Graafmachines met Trimble Earthworks GPS

Met het Trimble GPS systeem wordt het maximale uit onze graafmachines gehaald. Met deze technologie is het mogelijk om sneller, preciezer en kostenbesparend te werk gaan. Door het gebruik van GPS kan de machinist vanuit zijn cabine op de centimeter nauwkeurig hoogtes bepalen en daardoor nauwkeurig de graafmachine bedienen. Via de interface kan de machinist zijn persoonlijke voorkeuren en werkwijzen aanpassen voor een optimale controle van het systeem.

Vooral voor complexe projecten is dit systeem een perfecte uitkomst. Door het Trimble Earthworks GPS systeem wordt er een hogere niveau bereikt qua bediening van de machine en wordt het project in een kortere tijd afgeleverd.

Lees meer over Trimble GPS
machine transport zwaar transport

Graafmachine huren met transport

Ook op het gebied van graafmachine transport zijn wij een betrouwbare partner. Dagelijks vervoeren wij machines door heel Nederland. Eigen vrachtwagens zijn een belangrijke voorwaarde voor een flexibele en fullservice dienstverlening. Wij vervoeren graafmachines, bouwmachines, landbouwmachines en onderdelen van hijskranen. Ook andere diverse buitenmaatse lading, zoals constructie segmenten, vervoeren wij. Elk transport wordt efficiënt gepland en uitgevoerd door onze gekwalificeerde chauffeurs. Daarnaast beschikken wij over wettelijke transportvergunningen om machines en ander zwaar transport te vervoeren binnen Europa. Deze ontheffingen maken het mogelijk om ook over de grens te schakelen.

Bekijk onze transportmogelijkheden

Contact Opnemen

FAQ

Welke soorten graafmachines zijn er?

Graafmachines zijn krachtige machines die veelzijdig ingezet kunnen worden om onder andere grote hoeveelheden grond te verplaatsen, materialen te laden en te lossen en om verschillende graafwerkzaamheden uit te voeren. Er zijn verschillende soorten graafmachines, elk ontworpen voor specifieke opdrachten en omstandigheden.

Soorten graafmachines

  • Rupsgraafmachines: Rupskranen zijn uitgerust met rupsbanden, waardoor ze uitstekende tractie hebben en stabiel kunnen werken op oneffen terreinen. Ze worden vaak gebruikt voor zwaardere graafwerkzaamheden, zoals het uitgraven van funderingen, sloopwerkzaamheden en het verplaatsen van grote hoeveelheden grond.
  • Mobiele graafmachines: Mobiele graafmachines zijn uitgerust met banden in plaats van rupsbanden, waardoor ze gemakkelijk op de weg kunnen worden verplaatst. Ze zijn vooral handig voor werkzaamheden waar mobiliteit en snelheid belangrijk zijn, zoals het graven van sleuven, het laden van vrachtwagens, evenals graafwerkzaamheden uitvoeren voor het leggen van pijpleidingen en kabels.
  • Long reach kranen: Longreach-graafmachines zijn uitgerust met extra lange gieken en armen, waardoor ze verder kunnen reiken dan standaard graafmachines. Ze worden vaak gebruikt voor het graven van diepe putten, het baggeren van kanalen en het uitvoeren van werkzaamheden in gebieden waar toegang beperkt is.
  • Minigravers: Deze kleine graafmachines kunnen gemakkelijk manoeuvreren in krappe ruimtes. Ze worden vaak gebruikt voor graafwerkzaamheden in stedelijke gebieden, tuinbouwprojecten, rioolreparaties en andere klussen waar beperkte toegang een uitdaging kan zijn.
  • Midigravers: Midigravers vormen een categorie graafmachines die zich bevinden tussen de compacte minigraafmachines en de grotere graafmachines. Ze zijn ontworpen om een balans te bieden tussen compactheid en graafcapaciteit, waardoor ze veelzijdig en geschikt zijn voor verschillende toepassingen.
  • Elektrische graafmachines: Elektrische graafmachines, zijn graafmachines die worden aangedreven door elektriciteit in plaats van traditionele brandstoffen zoals diesel. Ze maken gebruik van elektromotoren en batterijtechnologie om hun kracht en functionaliteit te leveren. Een van de belangrijkste voordelen van elektrische graafmachines is hun milieuvriendelijke karakter. Ze stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, wat resulteert in lagere emissies en minder luchtverontreiniging. Elektrische graafmachines kunnen vergelijkbare prestaties leveren als diesel-aangedreven machines. Ze bieden een goede kracht, graafcapaciteit en wendbaarheid, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan graafwerkzaamheden.

Welke graafmachine heb ik nodig?

Het kiezen van de juiste graafmachine is een essentieel onderdeel bij de start van ieder project. Bij het bepalen van de geschikte graafmachine voor een project zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden:

Taak en omvang van het project

Denk na over het specifieke werk dat uitgevoerd moet worden. Moeten er bijvoorbeeld sleuven uitgegraven worden voor leidingen? Of moet er grond verplaatst worden en grote obstakels verwijderd worden? Het begrijpen van de aard en omvang van het project is essentieel bij het kiezen van de juiste graafmachine.

Graafdiepte en -bereik

Controleer de vereiste graafdiepte en het bereik van de machine. Als er bijvoorbeeld diepere sleuven gegraven moeten worden, is er een graafmachine met een groter bereik nodig. Zorg ervoor dat de graafmachine die je kiest in staat is om de gewenste diepte te bereiken en over voldoende reikwijdte beschikt om effectief te kunnen werken. In ons machinepark beschikken wij over diverse long reach kranen, maar ook graafmachines met GPS, waarbij complexe graafwerkzaamheden nauwkeurig en efficiënt uitgevoerd kunnen worden.

Bodemgesteldheid

De aard van de bodem kan van invloed zijn op de keuze van de graafmachine. Als de bodem bijvoorbeeld hard en compact is, kan een graafmachine met meer vermogen en mogelijkheden nodig zijn om ermee om te gaan. Voor zwaardere grondsoorten zijn graafmachines met hydraulische systemen en extra uitrustingstukken wellicht noodzakelijk. Daarnaast kan de bodem ook vervuild zijn, waardoor een graafmachine met overdrukcabine benodigd is om veilig de werkzaamheden uit te voeren.

Beschikbare ruimte

Overweeg de omvang van de werkruimte. Als de werkzaamheden zich bevinden op een beperkte of krappe locatie, is een compactere graafmachine, zoals een minigraver, geschikt. Deze kan zich gemakkelijk manoeuvreren en zich aan de omstandigheden aanpassen.

Ervaring en bediening

Overweeg de ervaring en bekwaamheid van de persoon die de graafmachine zal bedienen. Sommige graafmachines zijn complexer om te bedienen dan andere. Zorg ervoor dat de persoon die de machine zal bedienen voldoende ervaring heeft en bekend is met de bediening van het specifieke type graafmachine. Wij verhuren onze graafmachines als losse machine, maar ook met machinist. Onze gespecialiseerde machinisten zijn in het bezit van een VCA-certificaat, TCVT-certificaat en ondergaan jaarlijks de bodemsaneringskeuring.

Graafmachine huren bij L.A.W. Tol B.V.

Bij L.A.W. Tol B.V. begrijpen we dat ieder project uniek is en specifieke vereisten heeft als het gaat om graafwerkzaamheden. Onze vloot omvat een breed scala aan machines, variërend van compacte minigraafmachines en midigravers tot graafmachines met grote capaciteit, waardoor we in staat zijn om aan de eisen van projecten van elke omvang te voldoen. Onze machines worden regelmatig geïnspecteerd en onderhouden, zodat ze altijd in topconditie verkeren en klaar zijn voor gebruik op jouw project. Ons ervaren team staat klaar om samen te werken en te helpen bij het selecteren van de juiste machine met de benodigde capaciteit en uitrusting.

Wat kost het huren van een graafmachine?

Het huren van een graafmachine is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type graafmachine, de duur van de huur, de locatie en eventuele extra services die benodigd zijn. Om een offerte op maat te ontvangen, raden we aan om contact op te nemen.

WhatsApp openen
Stuur een WhatsApp bericht!
Hallo, kunnen wij u helpen?

Door op de rode knop hieronder te klikken, kunt u whatsappen met één van onze medewerkers.