Shovel Huren

Shovel huren

Wilt u een shovel huren? Wij hebben een uitgebreid machinepark van shovels en mini shovels. Met meer dan 50 jaar ervaring zijn wij dé specialist voor het verhuur van wielladers en graafmachines door heel Nederland.

Ruim aanbod van shovels

Shovel verhuur bij ons bedrijf biedt u de perfecte oplossing voor al uw grondverzetwerkzaamheden. Onze professioneel onderhouden shovels zijn geschikt voor zowel kleine als grote projecten. Wij beschikken over diverse type shovels, van Giant shovels tot Case en Volvo shovels met LMB. Onze ervaren medewerkers staan altijd klaar om u te helpen met het kiezen van de juiste shovel voor uw project. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze shovel verhuur diensten.

Direct contact opnemen

Shovels modellen

Shovel huren met machinist

Bij ons kunt een shovel huren met machinist / chauffeur. Al onze machinisten hebben ruime ervaring en hebben allemaal hun eigen deskundigheid. Hierdoor hebben voor elke type project de expertise van onze machinisten.

Daarnaast zijn al onze machinisten in bezit van een VCA certificaat en ondergaan zij ieder jaar de bodemsaneringskeuring. Verder zijn de meeste machinisten in bezit van het TCVT-certificaat, waardoor zij materialen mogen hijsen boven de 10 ton en materialen met petrochemische doeleinden.

Hierdoor blijven de machinisten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen voor het veilig kunnen bedienen van een shovel.

Bekijk onze modellen
Case Shovel Huren
Shovel zonder Bediening

Shovel huren zonder machinist

Overweegt u een wiellader (shovel) te huren zonder machinist? Bij ons is het mogelijk om onze shovels te huren zonder bediening. Indien u zelf voor het transport kunt zorgen, is het ophalen van de shovel mogelijk op onze hoofdlocatie in Piershil, slechts 30 minuten vanaf Rotterdam. Voor het geval u behoefte heeft aan transport, bieden wij op maat gemaakte transportoplossingen.

Bovendien beschikken we over een team van vier deskundige monteurs die snel ter plaatse kunnen zijn voor eventuele reparaties aan de shovel. Neem contact met ons op voor meer informatie over de beschikbaarheid, tarieven en de diverse mogelijkheden voor shovelverhuur zonder machinist. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij uw projecten met hoogwaardige machines en flexibele huuropties.

Bekijk onze modellen

Shovel huren met LMB en overdrukcabine

Een aantal shovels kunnen ook ingehuurd worden met Last Moment Beveiliging. LMB is speciaal ontwikkeld voor graafmachines en shovels en wordt gebruikt om overbelasting tegen te gaan.

Het LMB systeem wordt door de machinist bediend via een touchscreen die in het dashboard van de shovel aanwezig is. Hierop kan de actuele last en toegestane vlucht worden uitgelezen. Verder kan de machinist verschillende hijsprogramma’s selecteren om de machine zo efficiënt mogelijk te bedienen. De 17 ton shovel en 20 ton shovel van Volvo zijn shovels waarbij LMB beschikbaar is.

Naast LMB, kan er ook gekozen om een shovel met overdrukcabine te huren. De overdrukcabine zorgt er voor dat schadelijke stoffen de cabine niet kunnen binnendringen. De overdrukcabine is onder andere geschikt voor werkzaamheden in vervuilde grond, zoals asbest. Op deze manier kan de machinist veilig te werk gaan. Alle shovels vanaf 11 ton zijn in te huren met overdrukcabine.

Case Shovel met LMB Huren

Trimble Earthworks GPS

Met het Trimble GPS systeem wordt het maximale uit onze shovels gehaald. Met deze technologie is het mogelijk om sneller, preciezer en kostenbesparend te werk gaan.

Door het gebruik van GPS kan de machinist vanuit zijn cabine op de centimeter nauwkeurig hoogtes bepalen en daardoor nauwkeurig de graafmachine bedienen. Via de interface kan de machinist zijn persoonlijke voorkeuren en werkwijzen aanpassen voor een optimale controle van het systeem.

Vooral voor complexe projecten is dit systeem een perfecte uitkomst. Door het Trimble Earthworks GPS systeem wordt er een hogere niveau bereikt qua bediening van de machine en wordt het project in een kortere tijd afgeleverd.

Meer informatie over Trimble GPS

Transport op maat

Ook het transport van shovels nemen we uit handen. In ons groeiende wagenpark beschikken wij over diverse transportmogelijkheden om de shovel op de gewenste locatie te brengen. Eigen vrachtwagens zijn een belangrijke voorwaarde voor een flexibele dienstverlening, waardoor we ook tussentijdse (spoed)klussen kunnen afwerken. Wij vervoeren graafmachines, bouwmachines, landbouwmachines en onderdelen van hijskranen.

Door onze uitgebreide transportmogelijkheden kunnen wij onze shovels verhuren en transporteren door heel Nederland. Neem contact op voor alle mogelijkheden.

Bekijk de transportmogelijkheden
Shovel huren met transport
Shovel zonder Bediening

Inzetbaarheid van shovels

Shovels zijn de perfecte grondverzetmachines voor het laden en verplaatsen van grote hoeveelheden grond of zand. Door de snelle wendbaarheid en de grote mobiliteit worden shovels met name ingezet voor bouw- en sloopwerkzaamheden, infrastructuur en agrarische werkzaamheden. Wij verhuren onze shovels zowel voor korte termijn projecten als lange termijn projecten. Daarnaast zijn onze shovels zijn van hoge kwaliteit en zorgen voor een snelle en efficiënte verrichting van uw grondverzet werkzaamheden. Benieuwd naar de mogelijkheden of welk type shovel de beste keuze is uw voor project? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk onze modellen

Contact Opnemen

Wat is een shovel?

Een shovel, ook wel wiellader en knikmops genoemd, is een type grondverzetmachine dat is ontworpen om materialen zoals grond, zand, grind, puin en andere bouwmaterialen te laden en te verplaatsen. Een shovel beschikt over een brede laadbak aan de voorkant die kan worden opgetild en gekanteld om materialen te verzamelen en te verplaatsen. Verder zijn shovels uitgerust met grote banden voor stabiliteit en mobiliteit, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik op bouwplaatsen en in grondverzetprojecten

Wat kun je met een shovel?

Shovels spelen een essentiële rol bij grondverzetprojecten, zoals het uitgraven van funderingen, het verplaatsen van grote hoeveelheden aarde en het egaliseren van terreinen. Dankzij hun krachtige motoren en wendbaarheid kunnen shovels efficiënt en snel grote hoeveelheden grond verplaatsen.

Wat is het verschil tussen een shovel en een wiellader?

Een wiellader is vergelijkbaar met een shovel en wordt vaak als synoniem gebruikt. Wielladers zijn, net als shovels, geschikt voor het laden en verplaatsen van verschillende materialen, en ze worden vaak gebruikt in de bouwsector, de landbouw en het grondverzet. De termen “shovel” en “wiellader” worden vaak door elkaar gebruikt, afhankelijk van de regio of het vakjargon.

WhatsApp openen
Stuur een WhatsApp bericht!
Hallo, kunnen wij u helpen?

Door op de rode knop hieronder te klikken, kunt u whatsappen met één van onze medewerkers.