Onze vrachtwagenchauffeuse Esmeralda bij Meiden die Rijden

februari 10 2022

Gisterenavond was het dan eindelijk zover. Onze vrachtwagenchauffeuse Esmeralda bij het tv-programma ‘Meiden Die Rijden’ op NPO 3, waar ze een kijkje gaf in het dagelijkse leven als vrachtwagenchauffeur bij LAW Tol. Dat Esmeralda geen uitdaging uit de weg gaat en een keigoede chauffeur is wisten wij natuurlijk al, maar nu mocht ook heel Nederland dat beamen. Even keren met een dieplader in het drukke centrum van Rotterdam óf op de smalste weggetjes een machine lossen, Esmeralda doet het gewoon.

Van kantoor naar de weg op met de vrachtwagen

Waar Esmeralda een start maakte op kantoor in ons familiebedrijf, kwam ze er al gauw achter dat administratie en hele dagen op kantoor zitten niet haar ding was. Maar al snel bedacht ze een uitdagend alternatief, haar vrachtwagenbewijs halen. Dat was niet alleen een uitkomst voor werk, maar ook voor haar andere passie: paarden. En dat was de juiste keuze! Inmiddels gaat Esmeralda dagelijks met haar vrachtwagen de weg op om onze machines te laden en te lossen door heel Nederland en af en toe zelfs buiten de grenzen.

Mannenwereldje

Als graafmachine vervoerster in de transport en bouw is Esmeralda inmiddels helemaal thuis. Mening man staat zo nu en dan met volle verbazing te kijken als ze zien dat het een vrouw is die zojuist een grote graafmachine heeft gelost. Of Esmeralda onder de indruk is van het vooralsnog mannenwereldje? “Daar heb ik schijt aan, het interesseert me niks. Het motiveert me juist om nog harder mijn best te doen en laten zien dat vrouwen dit werk ook kunnen.” De tijden dat vrachtwagenchauffeur enkel een mannenberoep was, zijn dus nu definitief voorbij. 😉

Benieuwd naar de afleveringen? Je bekijkt ze hier:

Aflevering 9 februari:
https://www.npostart.nl/meiden-die-rijden/09-02-2022/POW_05271772

Aflevering 2 maart:
https://www.npostart.nl/meiden-die-rijden/02-03-2022/POW_05271775

WhatsApp openen
Stuur een WhatsApp bericht!
Hallo, kunnen wij u helpen?

Door op de rode knop hieronder te klikken, kunt u whatsappen met één van onze medewerkers.