L.A.W. Tol B.V. in magazine van Engcon

januari 22 2019

L.A.W. Tol B.V. staat in de nieuwe uitgave van tilt & rotate. Het nieuwsmagazine dat wordt uitgebracht door Engcon.

Klik hier voor de online versie of lees hieronder het hele artikel.

Draaikantelstukken worden steeds populairder

Draaikantelstukken worden in Nederland steeds populairder. Aannemers zien de voordelen ervan in en machinisten krijgen er steeds meer vraag naar. Bij verhuurbedrijf LAW Tol BV hebben Leo Tol en Dennis Koppenaal dan ook meerdere draaikantelstukken gekocht voor zijn losse verhuur. Ook zij zien de groeiende trend.

“Draaikantelstukken worden zeker populairder”, vertelt Leo, directeur van LAW Tol. “Gemak dient de mens, zeg ik altijd. Met een draaikantelstuk wordt het werk voor een machinist veel makkelijker. Vanuit een positie kan je zoveel meer doen dan zonder draaikantelstuk. Het scheelt echt een hoop tijd als je niet telkens hoeft te steken en opnieuw te positioneren. Je kan dingen net iets verder weg leggen, waardoor je meer ruimte rondom de kraan houdt. Met een snelwissel erbij is aan- en afkoppelen ook een fluitje van een cent.”

De vraag neemt toe

Dennis Koppenaal, verantwoordelijk voor operationele zaken, geeft aan: “Onze klanten zijn goed op de hoogte van alle uitrustingsstukken voor graafmachines. engcon is natuurlijk heel actief, dus onze klanten kennen hun draaikantelstukken inmiddels goed. Ze vragen er dan ook steeds vaker naar. We hebben niet voor niets inmiddels 12 CW30/40’s en 4 CW10’s voor de verhuur.”

Verkoop het voordeel van draaikantelstukken

Soms willen aannemers niet betalen voor het extra gemak dat een draaikantelstuk biedt. Herkent Tol dat? “Dat horen wij soms”, bevestigt Leo. “Maar dat is voor ons minder een probleem, omdat we ook draaikantelstukken los verhuren. Het fijne van de draaikantelstukken van engcon is dat vaste montage geen vereiste is. Bij ons is het dus vrij simpel: je huurt het, of je huurt het niet.

Remedie tegen tekort aan goed personeel

Leo ziet de draaikantelstukken als remedie tegen personeelstekort. Hij zegt: ‘We komen over het algemeen goede mensen tekort in dit vakgebied. Met een draaikantelstuk kan een machinist veel meer alleen doen, zonder hulp om de machine heen. Dat heft het tekort weer een beetje op.”

De toekomst

Dennis blikt vooruit: “De toekomst van graafwerk is echt automatisering. Als je ziet wat er al met GPS en software kan, ongelofelijk. Ik denk dat machinisten ooit gewoon met hun laptop naar het werk komen.

WhatsApp openen
Stuur een WhatsApp bericht!
Hallo, kunnen wij u helpen?

Door op de rode knop hieronder te klikken, kunt u whatsappen met één van onze medewerkers.