Graafmachine met overdruk

Wat kunt u verwachten en waar moet u rekening mee houden?


Bij het werken in een sanering is er bescherming nodig om schone lucht voor het personeel te kunnen garanderen. Bij grondwerkers is er adembescherming in de vorm van een kapje of een masker, maar bij machines wordt dit gedaan met behulp van een overdrukunit. De unit bouwt een overdruk van 100 t/m 300 Pa op in de cabine. Door deze overdruk kunnen gevaarlijke gassen en/of stoffen de cabine niet binnendringen.

In de cabine hangt een controller met een totaal waterstofsensor die constant monitort of het systeem op druk blijft en of er geen stoffen in de cabine worden gemeten zodat elke seconde een goede luchtkwaliteit voor de machinist gegarandeerd is. Al onze machinisten worden jaarlijks medisch gekeurd om in saneringen te mogen en te kunnen werken.

Ook de overdrukcabines op de machines worden jaarlijks gekeurd volgens de CROW publicatie 400.

Saneringsplan

Als u een machine met overdruk in wilt huren zijn er een paar dingen van belang. Allereerst welke type filters er in de overdrukunit gemonteerd moeten worden. Dit is afhankelijk van de soort verontreiniging. De type’s van de benodigde filters worden altijd in het saneringsplan aangegeven. Kijk dit zeer goed na. Het gebruik van het verkeerde type filter kan ernstige gezondheidsrisico’s voor de machinist tot gevolg hebben.

Nieuwe filters bij aanvang van de werkzaamheden

Bij aanvang van de werkzaamheden worden er nieuwe filters in de overdrukunit geplaatst. Alle filters komen nieuw uit de doos. In dit pakket zitten de juiste filters voor die sanering, de filter certificaten en een speciale zak om de filters op te slaan of af te voeren. De filters mogen alleen maar gebruikt worden op die specifieke sanering. Dit betekent dat wanneer de sanering klaar is of als de werkzaamheden tijdelijk stil gelegd worden, de filters uit de overdrukunit gehaald moeten worden door de DLP-er of een door de DLP-er aangewezen persoon.

Let er op dat dit wordt gedaan met de juiste PBM’s. Zijn de werkzaamheden klaar, dan moet het filter door de huurder als vervuild afval worden afgevoerd. Gaan de werkzaamheden op een later tijdstip weer verder, dan worden de filters incl. filterregistratiekaart in de meegeleverde zak op het werk opgeslagen.

Contact opnemen

WhatsApp openen
Stuur een WhatsApp bericht!
Hallo, kunnen wij u helpen?

Door op de rode knop hieronder te klikken, kunt u whatsappen met één van onze medewerkers.