Geschiedenis

Het bedrijf is door Leo Tol senior in 1965 opgericht. Het is allemaal begonnen in Nieuw-Beijerland met 5 tractoren en deze werden ingezet voor het agrarische werk bij de boeren in de omgeving. Ook het opschonen van sloten hoorde bij deze werkzaamheden, maar werden toen nog met de hand gedaan. Omdat daar steeds meer werk in kwam, werd een JCB graaflaadcombinatie aangeschaft.

Poclain TC 45 rupskraan

Na een toer door Rotterdam kreeg Leo sr. opdracht om met 3 tractoren en dumpkarren in het Botlekgebied aan het werk te gaan. Dit betrof een klus aan het Hartelkanaal en al snel bleek de JCB graaflaadcombinatie te klein voor dit werk en werd deze ingeruild voor een Poclain TC 45 rupskraan. De werkzaamheden bleven zich uitbreiden en nog in het zelfde jaar kwam er een Poclain TY 45 mobiele graafmachine bij. Deze driewielige graafmachine werd ook ingezet bij het Hartelkanaal.

Mooi bloeiend bedrijf

Nog binnen datzelfde jaar draaiden er 2 driewielige graafmachines. Zelfstandige machinisten, belden of de firma Tol werk voor hen had en dat had de firma wel. Zo zijn we uitgegroeid tot een mooi bloeiend bedrijf, waarbij het bedrijf in 1988 is verhuisd naar Piershil.

Inmiddels is Leo senior met pensioen en heeft Leo junior en zijn zoon Nardo de dagelijkse leiding. Het bedrijf is uitgegroeid tot een verhuurbedrijf met meer dan 200 machines en meer dan 150 mensen aan personeel.

Contact opnemen

WhatsApp openen
Stuur een WhatsApp bericht!
Hallo, kunnen wij u helpen?

Door op de rode knop hieronder te klikken, kunt u whatsappen met één van onze medewerkers.